OM OSS

PRISBELÖNT YRKESSKICKLIGHET

Vi tror på viljan och nyfikenheten att lära! Tillsammans med vår hantverksstolthet och vårt stora intresse för riktigt god mat strävar vi alltid efter att utveckla vårt kunnande, våra produkter och vårt sortiment. Det är en drivkraft som inte bara har gjort det möjligt för fler att äta god mat, den har även resulterat i erkänt bra charkuterier. Ett bevis på vår höga målsättning är våra framgångar i kvalitetstävlingen Chark-SM som vartannat år utser Sveriges bästa charkprodukter. Ett viktigt erkännande som sporrar våra kunniga och hängivna medarbetare som är den stora drivkraften bakom våra framgångar.

Signal & Andersson har blivit svensk mästare Chark-SM

Vårt miljö- och hållbarhetsarbete

Som ett familjeföretag i femte generationen är det viktigt att arbeta hållbart över tid. För oss går socialt ansvarstagande och miljömässigt arbete hand i hand med långsiktig lönsamhet och är tre viktiga grundstenar i vårt dagliga arbete både internt och tillsammans med våra leverantörer. För att göra vårt ställningstagande ännu tydligare har vi en egen uppförandekod som bygger på FN:s initiativ ”The Global Compact” – tio internationella principer inom mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och bekämpning av korruption.
En självklarhet för en positiv hållbarhetsutveckling, tycker vi.

Ta gärna del av vår miljöpolicy, CSR-policy och annat här nedanför.

Delägarskap A. J. Dahlbergs

A.J Dahlberg Slakteri AB grundades 1888 av Anders Johan Dahlbergs och är beläget i Brålanda på den dalsländska jordbruksbygden. Sedan 1888 har närproduktion varit Dahlbergs hjärtefråga, där minsta möjliga miljöpåverkan och djurens bästa alltid står i fokus. De senaste åren har företaget satsat på att bli en ledande aktör av närproducerat och högkvalitativt kött. Företaget har investerat stort i en modern produktionsanläggning samt är kvalitetscertifierade enligt FSSC 22000. Dahlbergs har en årlig produktion om ca 22 000 ton per år med 120 medarbetare.

Sedan April 2020 är Signal & Andersson delägare i A. J. Dahlbergs och fokus är en långsiktig satsning på utveckling av svensk närproducerad råvara – ett naturligt steg som svenskt familjeföretag vilket värnar om Sveriges livsmedelsproduktion. Delägarskapet ger ett närmre samarbete genom hela råvarukedjan och binder samman primärproduktion till slutkund.

Dahlbergs logo på landskap

IFS Food Standard och Gasell med Trippel A-gradering

Vi har en hög målsättning i allt vi tar för oss. Hög kvalitet är vårt främsta fokus, i alla led. Vi är certifierade enligt IFS Food Standard. Det är en internationell standard godkänd av  (GFSI). Standarden bygger på system för livsmedelssäkerhet, kvalitet och livsmedelssäkerhetskultur. Standarden underlättar för arbete kring säkerhet, kvalitet, laglighet och specificerade kundkrav.

Vi är även certifierade för Ekologiskt och Svenskt Kött. Under fyra år har vi blivit utsedda av Dagens Industri till ett gasellföretag som tillsammans med Trippel A-gradering borgar för ett stabilt och växande företag.