Chark-SM 2018 är avgjort – vinnarna i kvalitetstävlingen som utser Sveriges bästa charkprodukter är klar och det är med stor glädje vi meddelar vårt resultat!

Signal & Andersson belönades med nio guldmedaljer. Utöver det blev vi också Svenska Mästare i kategorin Bacon & rökt sidfläsk med vårt bacon!

Domarnas motivering löd:

”Ett komplett bacon, bra sälta och lagom rökt. Funkar till ALLT!”

Torsdagen den 8 november, korades totalt 17 mästare i Chark-SM. Händelsen har etablerat sig som Sveriges största kvalitetstävling. Med 55 tävlande företag och över 700 tävlande produkter belönas de som når den högsta kvalitetsnivån med guldmedalj. Bland guldmedaljörerna utses sedan en produkt i varje kategori till Svensk Mästare.

Årets titel var den sjätte hittills för Signal & Andersson, den första inom kategorin bacon och rökt sidfläsk. ”Bacon är en artikel med enorm kvalitetsskillnad och tuff konkurrens på marknaden. Vilket gör att det känns extra roligt att få detta erkännande och kvalitetsbevis. I förra tävlingen fick vi titeln Svenska Mästare för vårt sidfläsk. Att vinna två så stora kategorier är otroligt hedersamt” säger företagets VD Sven-Olof Larsson.

Följande produkter belönades med guldmedalj:

Grillad rostbiff
Lammkorv Merquez
Spansk chorizo
Fläsksida sous-vide
Chorizo Gourmet
Kabanoss Gourmet
Saluhallsskinka rökt
Kokt köttkorv
Färskkorv med smak av äpple & fänkål